Projektek

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése
célú Hitelprogram a
SZépítésZ EGER Kft-nél

Adós neve:

SZépítésZ EGER Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása és célja:

A cég magasösszegű kivitelezési munkáinak anyagköltség finanszírozására, valamint a negyedéves számlázási lehetőséghez képest a vállalkozás közel 70 fő munkavállalójának bér- és járulékköltségeinek finanszírozásához szükséges a hitel igénybevétele.

A hitelprogram azonosító jele:

GINOP-8.3.5-18/B 


 

Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram “B” hitelrész

Vállalkozásunk 2020. évben Gazdasági társaságok és szövetkezetek, valamint egyéni vállalkozók részére Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogramra - GINOP-8.3.5-18 ’B’ hitelcél című felhívására kérelmet nyújtott be támogatott hitel megítélésére, melynek keretében 65 000 000 Ft összegű támogatott hitel került megítélésre.

2004-ben építőipari tevékenységre alakult a cég. A tulajdonos előtte is számos kivitelezési projektet irányított, mint felelős műszaki vezető. A cégnek saját mérnöki, előkészítő és fizikai dolgozói háttérre van. A különböző szakági feladatokra alvállalkozókat - gépész, villamosság, gyengeáramú hálózat, - vesz igénybe. A folyamatos árbevétel növekedéshez hozzájárult, hogy a jelentősebb munkákat fővállalkozóként kivitelezte, mert a cég ár:minőség:határidő:kooperációs foka a legjobbak között van. A cég a komplex kivitelezési munkák felé tolta el tevékenységét, amelynek során a tervellenőrzés során a tételes, valós, várható költségeken alapuló árajánlattal köt fővállalkozói szerződést megbízható szakipari alvállalkozókkal.

A kérelem célja, rövid bemutatása:

A cég több nagy beruházás megvalósításán dolgozik, amelyhez jelentős mennyiségű alapanyagot/beépítendő építőanyagot kellett vásárolni, a számlázásokra szakaszosan van lehetőség. A munkatársak bérét és annak járulékait pedig folyamatosan fizetni kell. A hitelt ezen költségek finanszírozáshoz igényeltük.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt adatai:

- az Adós neve: SZépítésZ EGER Építőipari és Kereskedelmi Kft.

- a projekt címe: KKV-k technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram „B” hitelrész

- a Hitelprogram azonosító jele: GINOP-8.3.5-18

 


 

A SZépítésZ EGER Kft. táblás-elemes zsalurendszer karbantartó és egyedi építési acéltermék gyártó műhelyének energetikai felújítása

Vállalkozásunk 2018. évben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása” felhívására pályázatot nyújtott be, melynek keretében 52 153 317 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A cég 2015. óta végzi táblás zsalurendszerek (DOKA, PERI) tisztítását és építőipari vasszerkezetek gyártását Eger, Külsősor úti gyártócsarnokában.

A fejlesztés célja:

A meglévő csarnoképület energetikai és gépészeti, villamossági korszerűsítése, azért, hogy a jelenlegi primér felhasználástól (4426,9 GJ/év) 33,5 %-kal, a valóstól 39%-kal kisebb energiafelhasználással működjön, ami éves szinten 16,2 mFt megtakarítást indukál és növeli a cég versenyképességét.

A fejlesztés eredménye:

Korszerű/hőszigetelt gyártó/logisztikai/szerelőcsarnok létesült, a világítótestek és a csarnokfűtést biztosító hőlégbefúvók, valamint az irodai részhez kapcsolódó hőtermelő/elosztó és hőleadó rendszerek telepítése megtörtént, a tetőszerkezetre a villamos energia biztosítására napelemrendszer telepítése történt meg. A jelenlegi 337t-ról 155t-ra, csökken a CO2 hatású gázkibocsátás, a megújuló napenergiából évi 26 148 kWh elektromos áramot állítunk elő, ami közel 100%-ban fedezheti a jelenlegi és a kapacitásbővítésből adódó többlet villamosenergia igényét. Az üzem primer energiaszükséglete 1 229 719 kWh/év, 37,558 mFt volt, a beruházást követően 752 116 kWh/év, 21,361 mFt lesz, ami 16,196 mFt megtakarítást jelent.

A fejlesztés során egy CC energetikai besorolású, korszerű gyártócsarnok jött létre. Javulnak a dolgozói munkakörülmények, biztosított az egész éves gyártás, szolgáltatás.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt adatai:

- a kedvezményezett neve: SZépítésZ EGER Építőipari és Kereskedelmi Kft.

- a projekt címe: A SZépítésZ EGER Kft. táblás-elemes zsalurendszer karbantartó és egyedi építési acéltermék gyártó műhelyének energetikai felújítása

- a szerződött támogatás összege: 52 153 317 Ft

- a támogatás mértéke: (%-ban): 50%

- a projekt befejezési dátuma: 2019.11.04.

- projekt azonosító száma: GINOP-4.1.2-18-2018-00114

 


 

A SZépítésZ Eger Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Vállalkozásunk 2018. évben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” felhívására pályázatot nyújtott be, melynek keretében 17 491 264 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A fejlesztés keretében automatizált betonacélkengyel gyártáshoz 2 db max. 25 mm átmérőjű acél hajlítását végző hajlítóberendezés kerül beszerzésre.

A fejlesztés célja:

A Szépítész Eger Kft. olyan speciális betonacél és kengyelhajlító kapacitást kíván létrehozni, amellyel a pár fős vállalkozótól, a 100-200 fővel dolgozó építőipari cégeket is képes kiszolgálni.

A fejlesztés eredménye:

A vállalkozás külső építőipari szerkezetépítő cégek számára gyárt évi 600-800 tonna különböző szögben, ívben, méretben betonkengyelt, amellyel a cég évi 45-60 mFt többletárbevételt realizálhat. A többletárbevételhez kapcsolódóan az adózott eredmény fokozatosan növekszik a 13,5%-ról 15,9%-ra. A 2 fő dolgozó által előállított éves árbevétel összege több mint 20 mFt, ami mint építőipari szolgáltató, közel 40-55%-kal magasabb az átlagos 1 főre jutó hazai építőipari dolgozóra jutó árbevételtől. Az üzemi tevékenység eredményéből levonjuk az átlagos cégen belüli árbevételre jutó általános költséghányadot (8-10%), akkor is kiemelkedően magas a cégen belüli jövedelemtermelőképessége a fejlesztésnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt adatai:

- a kedvezményezett neve: SZépítésZ EGER Építőipari és Kereskedelmi Kft.

- a projekt címe: A SZépítésZ Eger Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

- a szerződött támogatás összege: 17 491 264 Ft

- a támogatás mértéke: (%-ban): 50%

- a projekt befejezési dátuma: 2019.07.14.

- projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02587